Pagina's

dinsdag 19 januari 2016

Nadere toelichting gebruik personenauto’s met buitenlands kenteken

Met ingang van 13 oktober 2015 zijn de mogelijkheden voor de tijdelijke invoer van personen auto’s met buitenlands kenteken verruimd. Voor deze wetswijziging moest de tijdelijk ingevoerde auto uit het buitenland binnen 6/12 maanden na datum invoer alweer worden uitgevoerd. Met de recente wetswijziging is de termijn van gebruik bij tijdelijke invoer verhoogd naar 24 maanden.

De auto's die net voor de wetswijziging zijn ingevoerd komen ook in aanmerking voor deze versoepelde regeling. Wel dient men zich op korte termijn bij de douane dienst te melden om zich hiervoor te laten registreren.



Iedereen die in het afgelopen jaar in totaal 185 dagen in het buitenland is verbleven, mag een personenauto met buitenlands kenteken invoeren. Dat betekent dat een geïmmigreerde persoon met vaste woon- en verblijfplaats in Turkije niet gebruik kan maken van deze regeling. Wel mag zijn partner, de kinderen en de ouders van de invoerder gebruik maken van de auto zolang de invoerder zelf binnen de grenzen van Turkije verblijft. Mocht de invoerder zonder de auto Turkije tijdelijk willen verlaten, dient hij of de auto te parkeren bij een douane dienst dan wel een schriftelijke lastgeving af te geven bij de douane dienst dat niemand gebruik zal maken van de auto.  Het is aldus niet de bedoeling van deze wetswijziging om uit het buitenland voor familie en vrienden woonachtig in Turkije goedkope auto's in te voeren.

Voor nader informatie verwijzen wij u naar de Turkse Douane (Turks).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij danken u voor uw commentaar.
De publicatie zal verschijnen na verificatie van onze editor afdeling.