Pagina's

dinsdag 25 september 2012

Werkvergunning voor buitenlanders die partner zijn in een Turks bedrijf

Indien u als buitenlander graag als zelfstandige te werk wilt gaan in Turkije, dient u hiervoor een onafhankelijke werkvergunning aan te vragen en tenminste 5 jaar onafgebroken en wettelijk in Turkije te hebben gewoond en gewerkt.

Wanneer u niet zo lang kunt wachten, dan kunt u eventueel een Turkse Limited (een BV) oprichten of ervoor kiezen om met een Turkse partner samen te werken. In beide gevallen dient u een werkvergunning voor bepaald of onbepaalde tijd aan te vragen.

In het geval dat u als natuurlijke persoon (en of als rechtspersoon) gaat investeren in een bestaand Turks bedrijf of u wordt aandeelhouder van een dergelijk bedrijf, dan spreekt men in Turkije van een ‘Direct Foreign Investment’ .

Indien u als aandeelhouder niet fysiek deelneemt aan de werkzaamheden binnen het bedrijf, geldt er geen verplichting tot het aanvragen van een werkvergunning. Echter, op het moment dat de buitenlandse aandeelhouder eveneens als manager wordt aangesteld of anderszins fysiek aanwezig dan wel actief wilt zijn in het bedrijf, dient er wel een werkvergunning te worden aangevraagd.

Wij adviseren u om voordat u een werkvergunning aanvraagt informatie in te winnen over de aanvraagprocedure. Per geval kunnen de voorwaarden en regels van de aanvraag voor een werkvergunning namelijk verschillen. Tevens vinden er wijzigingen en vernieuwingen in de wetgeving plaats die ook de aanvraag eventueel kunnen verspoelen.1 opmerking:

  1. Wordt een onafhankelijke werkvergunning bij aanvraag door persoon die 5 jaar of langer in Turkije verblijft meestal afgegeven of er zijn er toch veel uitzonderingen waarvoor geen vergunning wordt afgegeven? Bij voorbaat dank voor het antwoord!

    BeantwoordenVerwijderen

Wij danken u voor uw commentaar.
De publicatie zal verschijnen na verificatie van onze editor afdeling.