Pagina's

dinsdag 24 januari 2012

Verplichte zorgverzekering vanaf 1 januari 2012!

Conform de nieuwe Turkse wetgeving is iedereen vanaf 1 januari 2012 verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bent u langer dan 1 jaar onafgebroken woonachtig in Turkije of heeft u een verblijfsvergunning van minimaal 1 jaar en heeft u géén particuliere zorgverzekering vanuit Nederland? Dan dient u zich voor 1 februari 2012 aan te melden bij de dichtstbijzijnde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binnen uw district. Neemt u deze termijn niet in acht dan wordt een boete van 886 TL in rekening gebracht.


De SGK zal bij uw aanmelding een onderzoek naar uw inkomsten uitvoeren. Aan de hand van deze gegevens zal uw zorgverzekeringspremie berekend worden. Indien u zich niet aanmeldt wordt u automatisch in de hoogste premieschaal ingedeeld. De premies worden afhankelijk van uw inkomen berekend en kunnen oplopen tot 212,76 TL per maand. U kunt uw inkomen vast laten stellen bij de Sosyal Güvenlik Vakıfları. Ook als u geen inkomen heeft bent u verplicht dit aan de SGK door te geven.

Premieschalen
Inkomen in TL per maand:                 Premie in TL per maand:

0 – 295                                              0  

295  – 886                                         35,46

886 – 1770                                        106

1770 – en hoger                                212,76Indien u getrouwd bent met een Turkse partner controleer dan of u bent bijgeschreven in zijn of haar SGK verzekering. Werkt uw partner niet of heeft hij of zij geen verzekering, dan dient u zich ook aan te melden bij de SGK!


Voor de dichtstbijzijnde SGK instellingen  en verdere informatie kunt u terecht op de website www.sgk.gov.tr


8 opmerkingen:

 1. Volgens SGK in Fethiye is voor buitenlanders de premie niet inkomens afhankelijk en moeten zij de hoogste premie vn TL 212/mnd betalen.

  Dit is toch discriminatie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kunt u mij vertellen of er in de regio manavgat (antalya) een SGK kantoor is?

  groet laura

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ga eind mei naar turkije verhuizen en ga daar een sgk zorgverzekering afsluiten. welke papieren heb ik daar vanuit nederland voor nodig (dokter/tandarts ?)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Publicatie Team13 april 2012 om 10:02

  Inschrijving bij SGK kantoren in Turkije kan per kantoor verschillen. Wel zal bij een inschrijving gegevens van u vorige zorgverzekering kunnen worden gevraagd en tevens kan het zijn dat u van uw vorige zorgverzekering een stempel op de aanvraag vereist is. De meeste zaken kunt u per post regelen. Mocht u in die tussentijd geen zorgverzekering hebben, kunt u via www.4garanti.com een zorgverzekering afsluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Buitenlandse websites met zorg premies zijn niet geldig in Turkije. De link is verwijderd. Raadpleeg uw verzekering in het buitenland u zult merken dat deze niet langer dan 3 maanden u kan verzekeren.

   Verwijderen
 6. Kunt u mij aangeven of een stage in het buitenland voor maximaal een half jaar ook gedekt kan worden?

  Groetjes,

  Pris
  premieberekenen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle nationaliteiten (ook de Turkse) met Stage en of andere schoolgerelateerde zaken behoeven geen werkvergunning en of een sociale verzekering af te sluiten.

   Verwijderen

Wij danken u voor uw commentaar.
De publicatie zal verschijnen na verificatie van onze editor afdeling.