Pagina's

woensdag 31 oktober 2012

Een bankrekening openen in Turkije

Het openen van een bankrekening in Turkije biedt aantrekkelijke voordelen.
De meeste diensten zijn gratis en via internet bankieren, kunt u gemakkelijk u rekeningen beheren.
Let er wel op dat er een aantal banken zijn die rekening beheer kosten per maand of per jaar in rekening brengen. Via een turkse bankrekening kunt u uw bank machtigen om uw water en elektriciteit en eventueel telefoon en internet diensten automatische per maand af te schrijven. Voor bedrijfsrekeningen kunt u zelf uw bank machtigen om salarissen en sociale premies per maand te betalen.

Om een rekening te openen is het niet verplicht om in Turkije te wonen.
Uiteraard moet u wel tijdens de opening van de rekening zelf aanwezig zijn, of iemand volmachten om namens u te kunnen handelen.

Voordat u een bankrekening kunt openen zult u zich eerst te moeten wenden voor registratie bij de  Turkse belastingdienst. Hier krijgt u een belastingnummer (Vergi numarasi).
Een kopie van het paspoort is voldoende tijdens de aanvraag. Dezelfde dag krijgt u uw belastingnummer.

Vervolgens kunt u zich wenden tot een Turkse bank om een  bankrekening te openen.

Een betaalrekening is een basisdienst van de bank waar iedereen recht op heeft. De betaalrekening kunt u gebruiken voor het dagelijkse beheer van uw geld zoals het opnemen/storten en het doen van overschrijvingen.


Internet Bankieren
Met internet bankieren, kunt u gemakkelijk uw vaste lasten betalen zoals gas, water en licht. Het aanvragen van internet bankieren, kunt u het beste doen tegelijkertijd met het openen van een nieuwe rekening
Let er wel op dat veel banken in Turkije gebruik maken van uw mobiel telefoonnummer voor het verlenen van toegang tot internet bankieren.
Tijdens het inloggen, wordt er gevraagd een code die verstuurd wordt naar uw mobiele telefoon. Zorg ervoor dat u mobiel dan ook in het buitenland werkt zodat u de sms codes kunt ontvangen.

Openingstijden banken in Turkije
De banken in Turkije zijn geopend van 9u tot 17u en gedurende deze tijd heeft u volledige toegang tot alle bankdiensten. Bankfilialen in grote winkelcentra sluiten echter pas om 10 uur en filialen op luchthavens zijn 24/7 geopend.

2 opmerkingen:

 1. als feedback.
  Je website is fantastisch maar de navigatie in de site is erg slecht. Het vinden van informatie is hierdoor beperkt. Ook is dit de 2e maal dat ik een reactie plaats . De keuzes hieronder maken het wel ingewikkeld en mijn bericht was gewoon weg.

  Je site is zo informatief en jammer dat niets te vinden is.

  Ineke Kleinloog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Mevr. Navigatie van de Site is een Blog Standaard dat wereldwijd bij vele gebruikers bekend is. Eventuele aanpassingen worden door Google zelf geimplementeerd. Wij verzorgen slechts enkel de content. Via de zoek functie rechtsboven, kunt u zoeken met trefwoorden.

   Reacties mag u uiteraard plaatsen, bij misbruik worden deze inderdaad verwijderd.

   Vragen mag u stellen maar dat geeft u niet de zekerheid dat u van ons een antwoord krijgt.
   Indien u een duidelijk en snel advies wilt hebben verzoek ik u ons per email te benaderen.

   De bedoeling van een blog is dat informatie wordt gegeven (gedeeld) en dat andere hierop kunnen reageren en eventueel eigen ervaringen kunnen delen.

   Verwijderen

Wij danken u voor uw commentaar.
De publicatie zal verschijnen na verificatie van onze editor afdeling.