Pagina's

maandag 28 november 2011

Uitnodigen voor de Algemene Leden Vergadering


Het bestuur van een wooncomplex, appartement moet minimaal één keer per jaar een officiele algemene leden vergadering organiseren de zogenaamde “Kat Malikleri Toplantısı”. De uitnodiging hiervoor dient per aangetekend post naar het woonadres te worden gedaan.

Indien er geen andere uitnodigingsvormen zijn opgenomen in de statuten (Yönetim Planı) is het niet mogelijk per telefoon of email bewoners uit te nodigen voor de Algemene Leden Vergadering.

De uitnodiging dient minimaal 15 dagen van te voren te worden verstuurd waarin wordt opgenomen de datum, tijdstip en locatie van de vergadering is. Tevens is het ook verstandig om meteen op te nemen de uitnodiging voor het volgende vergadering wanneer de eerste vergadering niet voldoende aantal stemmen heeft. Deze tweede vergadering kan minimaal 7 dagen na de eerste vergadering plaatsvinden. In de tweede vergadering is het mogelijk om met minderheidsstemmen algemene besluiten te nemen. Kiezen van een Nieuwe voorzitter of een nieuwe controleur is niet mogelijk met minderheidstemmen. Ook moeten de agendapunten vooraf in de uitnodiging worden aangekondigd.

Een voorbeeld van een uitnodigingbrief vindt u hieronder zowel in de Nederlandse en Turkse taal. De Engelse versie kunt u ook raadplegen via de website www.lawyerturkey.org


Voorbeeldbrief Uitnoding Algemene Leden Vergadering in het Nederlands,
 Turks en Engels ( NL - TR - UK ). Een voorbeeld volmacht is toegevoegd indien leden niet de mogelijkheid hebben om aan de vergadering deel te nemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij danken u voor uw commentaar.
De publicatie zal verschijnen na verificatie van onze editor afdeling.