Pagina's

dinsdag 19 september 2017

Industriële Hennepteelt in Turkije

Een appartement aan de zonnige kuststreken van Turkije blijft een goede investering echter aankoop van braakliggend grondstuk zou weleens een betere investering voor de toekomst kunnen zijn.

Industriële hennepteelt is namelijk wereldwijd een actueel onderwerp.

Hennep wordt al duizenden jaren verbouwd echter de laatste jaren is deze oeroude plant weer sterk in opkomst. De toepassingsmogelijkheden ervan lijken onuitputtelijk. Je kunt geen sector bedenken of hennep productie wordt hierin gebruikt of verwerkt.

Daarnaast zorgt het telen van het gewas dat de structuur van de grond wordt verbeterd  en ook nog dat er een grote hoeveelheid CO2 uit de lucht wordt opgenomen.  Geen wonder dat de belangstelling voor de vele toepassingsmogelijkheden van dit veelzijdige gewas toeneemt.

Ook Turkije ziet de toekomstmogelijkheden van dit plant in. Het land met zijn uitgestrekte akkers en warme klimaat leent zich uitstekend voor de teelt ervan. September 2016 heeft de Ministerie voor Landbouw bij verordening de voorwaarden van een gelicenseerd hennepkwekerij uitgevaardigd.

De licentie is voorlopig in 19 provincies eenvoudig te verkrijgen, namelijk  in Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum,İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat en Zonguldak.

Echter als er sprake is van wetenschappelijk onderzoek, wordt de afgifte van licentie  ook buiten deze bij verordening vastgestelde gebieden mogelijk geacht. De licentie zal afhankelijk van de aanvraag omstandigheden van 1 tot 3 jaar geldig zijn.

De toekomst perspectieven van de hennepplant lijkt oneindig maar zo is dat óók met de investeringsmogelijkheden in Turkije . Turkije is gedreven om zich te blijven ontwikkelen en profileert zich als het investeringsland voor de toekomst. Ook in tijden wanneer het even niet goed lijkt te gaan.


Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden, laat u zich vrijblijvend informeren door een van onze adviseurs bij een kopje koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij danken u voor uw commentaar.
De publicatie zal verschijnen na verificatie van onze editor afdeling.