Pagina's

dinsdag 13 maart 2012

Huisdieren naar Turkije

Ingeval men eigen huisdieren tijdens de vakantie naar Turkije wilt meenemen moet men rekening houden met de hieronder vermelde richtlijnen. 

Alvorens u met uw huisdier naar Turkije gaat is het vereist dat de rabiësvaccinatie (Hondsdolheid) en gezondheidsverklaring, afgegeven door de dierenartsenpraktijk, gelegaliseerd moet worden door de RVV.

De door de RVV gelegaliseerde gezondheidsverklaring, waarmee de dierenarts heeft verklaard dat bij het onderzoek gebleken is en dat het dier geen symptomen vertoonde van besmettelijke ziekten en dat, voor zover was na te gaan, de gezondheidstoestand goed was, moet 15 dagen voor de aanvang van de reis naar Turkije afgegeven zijn. Vervolgens dienen de papieren gelegaliseerd worden door het Turkse Consulaat Generaal te Rotterdam of Deventer.

    
Voor de legalisatie van de bovenvermelde verklaringen bent u overigens niet verplicht om persoonlijk bij de Turkse Consulaat langs te gaan. Ten behoeve van een consulaire legalisatie kunt u namelijk deze ook verzenden naar het Turkse Consulaat waar u onder resideert.


Kortom de volgende stappen:

  • Gezondheidsverklaring  en vaccinatie tegen hondsdolheid afgegeven door de dierenarts
  • Deze verklaringen worden gelegaliseerd door de RVV
  • Deze verklaringen laten legaliseren door de Turkse Consulaat 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij danken u voor uw commentaar.
De publicatie zal verschijnen na verificatie van onze editor afdeling.