Advocaat Turkije: Belastingaangifte huurinkomsten 2012 is veranderd!

Pagina's

woensdag 15 februari 2012

Belastingaangifte huurinkomsten 2012 is veranderd!

Vandaag gaat de Minister van Financien uitleggen hoe de nieuwe manier van huurinkomsten belasting in werking gaat treden. Volgens het ministerie zal het oude systeem van aangifte doen veranderen in het nieuwe systeem waarbij de verhuurders automatisch een aangifte formulier toegestuurd krijgen waarbij de berekening vooraf door de belastingdient is aangegeven. Indien u geen bezwaar heeft aan de berekening zal het berekende belastingbedrag definitief worden.


Afgelopen jaren moest u zelf aangifte doen. Voor 26 maart moest de aangifte worden ingediend. 

ABC CONSULTANCY is een firma die u de afgelopen jaren geholpen heeft bij de invulling van de aangifte. De firma heeft aangegeven dat het nieuwe systeem zeer zeker ook tekortkomingen dan wel onduidelijkheden zal vertonen en dat ze ook dit jaar bereid zijn onduidelijkheden uit te leggen dan wel op te lossen.Wat is er veranderd?
De minister zal vandaag het nieuwe systeem publiceren, na publicatie zullen wij u uiteraard hiervan op de hoogte houden. Dus weg met de moelijke berekeningen die u elk jaar zelf of met hulp van adviseurs moest invullen.
Vanaf dit jaar zal de Ministerie zelf vaststellen hoeveel belasting er moet worden betaalt. De Ministerie stelt uw belasting vast aan de hand van informatie verkregen van verzekeringsmaatschappijen, tapu en banken. U ontvangt hierbij uw belastingaangifte thuis waarin uw gegevens en uw belastingbedrag wordt aangegeven. U hoeft dan alleen nog te controleren en het bedrag te betalen. Bent u het niet eens met het bedrag en ontvangt u minder huur dan vermeld in de brief, dan kunt u bezwaar indienen en dient u dit zelf te bewijzen. Geeft u echter verkeerde gegevens op en wordt dit ontdekt door de Ministerie, dan riskeert u een boete ter hoogte van de belastingplichtige bedrag van de afgelopen 5 jaren met rente en boete. 

2 opmerkingen:

  1. Geachte mevrouw Oren,

    wij zijn dit voorjaar naar het belastingkantoor geweest om te informeren en tot onze grote verwondering vertelden ze ons daar dat we actief zelf moeten komen melden, aan het eind van het seizoen, hoeveel we verhuurd hebben. Op basis daarvan wordt de betaling geregeld zo vertelden ze mij. Daarnaast ben ik benieuwd waar ze dan dat formulier naar toe sturen. Heb nog niets mogen ontvangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Opsturen van de zogenaamde Belasting Toeslag is niet gebruikelijk in Turkije. Wel heeft de overheid plannen om dit alsnog van de grond te krijgen. Om zeker te zijn van u aangifte en de hieraan gekoppelde toeslag, kunt u het beste contact op nemen met de belastingdienst. Deze kan u aangeven hoeveel u dient te betalen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij danken u voor uw commentaar.
De publicatie zal verschijnen na verificatie van onze editor afdeling.