Pagina's

zondag 1 februari 2009

Appartementenwet gewijzigd

Wij hebben sinds dec 2002 een appartement in Turkije en ook een Tapu
sinds 2002.
Nou is mij te horen gekomen dat de Tapuwet is gewijzigd (artikel 634) en dat de oude tapu's van voor 2008 niet meer geldig zijn en vervangen moeten worden door een nieuwe.
Is dit correct, met dank voor uw moeite en hopende spoedig iets van u te mogen vernemen.

Bram de Vaan

-------------------------------------
Beste heer De Vaan,

Ten eerste wil ik een misverstand uit de wereld helpen. De Tapuwetgeving is niet gewijzigd. De wet op de appartementenwet is gewijzigd in November 2007.
Als uitsluitsel van deze wet moeten alle appartementen eigenaren (Turken dan wel buitenlanders) de woning om laten registreren van Kat Irtifaki naar Kat mulkiyet. Dit wordt gedaan bij de Tapukantoor waar men een nieuw Tapu-uitreksel krijgt. Het is niet zo dat uw Tapu niet meer geldig is. U blijft eigenaar van de woning ongeacht of u dat laat doen of niet. Het enige is dat als men dit niet voor juli 2009 laat doen dan zullen de eigenaren beboet worden met geldsommen door de belastingdienst. Hoe de overheid dit gaat aanpakken is nog niet duidelijk.


Het beste is dat de vereniging van eigenaren dit aanvraagt of dat een willekeurige eigenaar het aanvraagt maar hij of de Vve dient voor ieder appartement alle papieren in orde te hebben. Uiteraard kunt u dit ook laten regelen door bijvoorbeeld beheermaatschappij Tomage. Zij vragen rond de 100 TL.

Deze papieren heeft u nodig:

1.Kopie oude Tapu
2.Kopie identiteitsbewijs
3.Pasfoto's (4 stuks)
4.Adres gegevens waar u woonachtig bent (bijv. Nederland)
5.E-mail adres
6.Kopie van woonvergunning
7.Dask verzerkerinspapieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij danken u voor uw commentaar.
De publicatie zal verschijnen na verificatie van onze editor afdeling.